Kampverslagen

Zondag 22 juli

Ik was van de leden het eerste op het kampterrein.

Daarna hebben we onze spullen klaar gemaakt om te kunnen gaan slapen. Daarna hebben we een gezamenlijke lunch gehad en geopend.
Toen hebben we genoten van het lekkere weer.
De corvee groep deed ook hun best.
Daarna zijn we naar het dorp gelopen om een ijsje te gaan eten bij ijssalon zaza. Toen hebben we nog met de kamp groepjes bij elkaar gezeten om het programma af te maken. Daarna hadden we nog even vrije tijd voor dat we gingen eten.
We hebben vandaag nasi gegeten, het was heerlijk! Toen nog ’n toetje gegeten. Daarna heb ik besloten om dit verslag te gaan schrijven.
Daarna hebben we nog ’n rondje gelopen om de blokhut.
En toen hebben we nog ’n spelletje gespeeld en daarna gingen we naar bed.

Verslag gemaakt door Lilly-Anne

Maandag 23 juli

We zijn opgestaan en ontbeten. Toen de corve ploeg klaar was met zijn taken gingen we nog even relexen. Toen zijn we met de auto en de bus naar het bus gereden en daar hebben we een GPS tocht gelopen met opdrachten. Tijdens de GPS tocht liepen we langs een natuuristen strand. Halverwege de tocht hebben we Robbert opgebeld, of hij met de auto wilden komen. Rian en Dennis zijn de auto/bus wezen halen. Toen zijn Joep, Danny en Peter met Robbert terug aar de blokhut gereden. De rest is met Rian plus Dennis mee terug gereden naar de blokhut. Toen hebben we lekker gegeten. Na het eten hebben we weer gerelexd. En hebben we de t-shirts geschilderd. Toen hebben we voor de 3e keer gerelexd met een pilsje en wat versnaperingen. De scouts hadden we een graveltocht en de pivo’s gingen om 00.30uur naar bed. Toen wij net in bed lagen kwamen de scouts terug.

Joep en Danny

Dinsdag 24 juli

Wij zijn rond een uur of 10 opgestaan. Toen gingen we ontbijten. Na het ontbijt begonnen we met het programma samen met de scouts de sportdag. We werden in groepjes verdeeld met scouts en pivio’s door elkaar. Er stonden in totaal 9 spellen voor ons klaar met verschillende onderdelen.

  • Dwergwerpen,
  • Harddenken,
  • Komkommer sjoelen,
  • Touwtrekken,
  • Vishengelspel,
  • Watervoley,
  • Drie op een rij,
  • Pepekoek happen,
  • Quizspel,

Na de spellen hebben we eerst wat voor ons zelf gedaan. Hierna zijn we gaan eten. Vandaag stond er soep en pannenkoeken op het menu. Daarna is er afgewassen en heeft iedereen wat voor zich zelf gedaan. En ook waren er een aantal spelletjes gedaan. Rond 11.00uur zijn we naar bed gegaan. Dit omdat we morgen op uitstapje naar de Apenheul gaan.

Bianca

Woensdag 25 juli

Zoals ieder jaar is woensdag de dag van het uitstapje. Dus dit was ook dit jaar het geval, vandaag zijn we naar de Apenheul in Apeldoorn geweest. We moesten ongeveer om 9.00 uur opstaan, omkleden en wassen. Robbert had al verschillende boterhammen gesmeerd voor ontbijt en lunch. Wanneer iedereen had gegeten ging iedereen even naar de wc en daarna werd de auto indeling bekend gemaakt. Ik kwam met Danny, Lilly-Anne en Rian bij Rian in de auto.

Wanneer we bij de Apenheul aankwamen gingen we verzamelen bij de ingang. Hier gingen de Scouts en de Pivo’s allebei onze eigen weg. De scouts hadden een gids mee genomen om wat extra achtergrond info te krijgen. Iedereen moesten zijn/haar rugzakken in speciale tassen stoppen die we bij de ingang kregen. Dit omdat de doodskopaapjes erg nieuwsgierig waren en je tas open konden maken. Rond 13.00uur gingen we lunchen op een afgesproken plek, hier zouden de Scouts dan ook komen. Direct na de lunch gingen we naar een voorstelling waar bepaalden apen gevoerd werden. Dit was heel grappig om te zien. Er was een aap bij die de overmacht had, dit was papa aap. Na deze vorstelling zijn we weer verder gaan lopen in het park. Om 17.00uur hadden we weer afgesproken met de Scouts en iedereen bij de uitgang. Hier gingen we weer met de zelfde auto-indeling naar de blokhut. Terug op de blukhut gingen ze friet halen bij de dichtstbijzijnde friet tent. Kok Rob heeft de snacks gebakken. De friet hebben we opgegeten door alle friet lekker op tafel te leggen, de sauzen gingen op tafel.

‘s Avonds hebben we de groep op gedeeld in tweeën de ene helft ging met de scouts mee doen hun gingen het spel Wie ben ik doen. De Pivo’s gingen apenknuisjes, vrienschaps armbandjes enz. maken. Hierna was het bedtijd

Lisa Santegoeds

Donderdag 26 juli

Vandaag stond er op het ochtendprogramma uitslapen, dus werden we pas om half 11 wakker. Nadat we ons hadden aangekleed gingen we brunchen. Toen we klaar waren met de brunch gingen de scouts en pivo’s alle 2 hun eigen programma draaien. De scouts gingen naar de stad en de pivo’s gingen we het datingsspel van de lama’s doen. Dat was wel leuk vooral toen de leiding hun eigen personage moest gaan raden. Verder zaten er in het spel nog een paar andere leuke personages zoals de paus, Kim Holland, Balkenende en Beatrix. Toen we daar mee klaar waren mochten we iets voor onszelf gaan doen en gingen we in de tussen tijd scones eten en kwamen de scouts ook weer terug van het dorp. Na het eten hebben we als avondprogramma nog een quiz met geluidsfragmenten en van alle soorten vragen. Danny en Dennis waren de quizmasters en de rest van onze groep werd verdeeld over 3 groepjes inclusief begeleiding. De quiz begon om ongeveer kwart voor 9 en duurde tot 22.00 uur. Daarna gingen we ons klaarmaken voor de dropping plassen, truien pakken en zo. De mannen en vrouwen werden apart gedropt. De vrouwen en mannen werden vlak bij elkaar gedropt maar toch waren de vrouwen om 0.30 uur al terug en de mannen pas om 2.30 uur. Daarna hebben we nog wat gedronken en rond half 4 lag iedereen in bed.

Wouter

Vrijdag 27 juli

Na lang uitgeslapen te hebben, zoals gewoonlijk, zijn we vrij snel naar het centrum van Twello gegaan. Hier werd de groep in tweeën gesplitst, mannen en vrouwen. Je mocht doen wat je wilde in het centrum. Wij zijn daarna met zijn alle ijs gaan eten bij een lokale ijssalon. Ik was vlak daarvoor bijna mijn mobile telefoon verloren. Dennis had hem op een container gelegd toen hij me hielp met plassen, gelukkig lag hij er nog toen we teruggingen. Hier werd achteraf door iedereen hard om gelachen. We gingen na een paar uur richting blokhut. Waar de ouders rond 17:00 uur arriveerden voor de BBQ ter afsluiting van het kamp. Later op de avond na de BBQ (de scouts lagen al op bed) heeft de leiding, de overige leden en de ouders nog minute to win it spellen gedaan. De laatste opdracht was een uiterst irritant puzzeltje waar elk van de 4 groepjes nog best lang mee bezig is geweest. Na de minute to win it spellen moesten wij er toch ook aan geloven, we moesten naar bed. Na dat we in bed nog hebben liggen schateren om een grap die een van de leiding met mijn moeder had uitgehaald. (een klappertje in haar sigaret stoppen toen ze even niet keek) ben ik ook gaan slapen en was het het einde van de laatste echte kampdag van 2012.

Marco van Spengen